Winea

Portugisiskt vin och vinprovningar

Mitt mål med Winea är att erbjuda restauranger spännande och unikt portugisiskt vin. Samt att prata så mycket mat och dryck som det bara går för alla som är villiga att lyssna. Jag som grundade Winea 2014 heter Michael Malmbom och är en klassisk vinentusiast med ett långvarigt intresse för vin och mat. Vinintresset ledde in mig på Vinkällans Sommelierutbildning där jag fick lära mig mycket om vin men även om andra drycker.

Det som jag tycker om med Portugal är de vänliga människorna, den trevliga kulturen, behagligt klimat samt väldigt fascinerande viner. Portugal har i många sett hållit fast vid sina gamla druvor, de har över 220 unika druvor i Portugal. Det ger upphov till viner som du inte hittar på några andra platser i världen. Det är det som är unikt tycker jag.

Genom Winea kan jag kombinera mitt intresse och kunskaper för mat och dryck med en stor släng av fascination utav Portugal och dess viner. Förhoppningsvis blir ni också lika förälskade i detta underbara vinland som jag är. För handen på hjärtat vart i vinvärlden kan du hitta en god Encruzado om inte i Dão Portugal.

Jag inte alltid kan åka på vinresor till Portugal eller sälja gott portugisiskt vin till restauranger. Tiden däremellan pratar jag mer än gärna mat och dryck i form av olika provningar. Jag håller regelbundet vinprovningar och för den delen andra provningar för både privatpersoner och företag.

Så ännu en gång. Varmt välkomna hit till mig och Winea. Drack du något gott portugisiskt vin och vill berätta det, gör det gärna. Skicka ett mail eller skriv en kommentar på bloggen. Du kan kommentera andra saker än just vin om du vill.