Projektbeskrivning

H.O. Colheita

Vinet är modernt fruktigt vin med doft av örter, blommor och ett diskret fat. Harmonisk och rik smak med mörk frukt, kaffe, choklad och örter. Välintegrerat fat som aldrig tar överhanden. Syran är balanserad och eftersmaken lång med bland annat skiffer. Vinet är fylligt och tanninerna är balanserade. H.O. Wines Colheita passar till smakrika rätter av kött, gärna nöt eller vilt.

Beställ H.O. Colheita på Systembolaget

Matchande recept:

Ladda ned recept på ”Grillade lammracks med ugnsbakade rotfrukter”

Fakta

Typ: Rött vin
Ursprung: Douro, Portugal
Producent: H.O. Wines
Årgång: 2014
Artikelnr Systembolaget: 76464
Pris Systembolaget 190:-
Storlek: 750 ml
Antal flaskor / förpackning: 6x750ml
Alkoholhalt: 13.5%
Druvsort: Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousão
Vinifikation: Handplockade druvor. Druvmusten jäser tillsammans i temperaturkontrollerade ståltankar.
Lagring: 15 månader på begagnade franska ekfat
Sockerhalt: <3 g/L
Jordmån: Skiffer
Vinmakare: João Brito e Cunha
Produktion: 19 000 flaskor

H.O. Colheita Tinto

Om producenten Horta Osório Wines

Casa Agricola Horta Osório eller H.O. Wines är ett vinföretag med anor från 1700-talet beläget i Cima Corgo i Douro. Från början sålde man enbart druvorna till stora portvinsföretag och det lilla egna vin som tillverkades gick endast att tillgå lokalt.

År 2008 började den resa som har lett fram till Horta Osório Wines då man bestämde sig för att investera i vingården och i vineriet för att producera vin under den egna etiketten H.O. Wines. Det första vinet som buteljerades under det nya namnet H.O Horta Osório Wines var den röda Colheita 2010.

H.O. Wines har ungefär 55 hektar mark fördelat på olika odlingar av varierande storlek i Douro. Vinodlingen Quinta dos Osório är den största med sina 40 hektar. Den är beläget på den högra stranden utav Corgofloden. Höjden på planteringarna här är mellan 140 till 400 meter över havet. Vingården är utrustad med dränering och ett droppbevattningssystem som används vid extrem torka. Jordmånen är skiffer som vanligt i Douro. På vingården odlas både vita och röda traditionella Dourodruvor.

Klicka här för att komma till producentens hemsida