Projektbeskrivning

Munda Alfrocheiro

Vinet har rubinröd färg med aromatisk doft av mogna björnbär, körsbär, kryddor och choklad. Smaken är balanserad med frukt, bär, choklad och bland annat fat. Tanninerna är fasta och syran är hög. Vinet har en lång eftersmak och är fylligt. Munda Alfrocheiro passar bra till rött kött, mörk choklad, och lagrade hårdostar.

Beställ Munda Alfrocheiro på Systembolaget

Matchande recept:

Ladda ned recept på ”Pulled beef med Coleslaw och bröd” som PDF

Fakta

Typ: Rött vin
Ursprung: Dão, Portugal
Producent: Quinta do Mondego
Årgång: 2012
Artikelnr Systembolaget: 70168
Pris Systembolaget: 299:-
Storlek: 750 ml
Antal flaskor / förpackning: 6x750ml
Alkoholhalt: 13.0%
Druvsort: Alfrocheiro 100%
Vinifiering: Handplockade druvor. Jäsning i ståltank under 8 dagar (22-24 grader C). Malolaktisk jäsning sker i 500L franska ekfat.
Lagring: 15 månader på franska ekfat (500L)
Sockerhalt: 1.8 g/L
Jordmån: Granit och sand
Vinmakare: Joana Cuhna
Produktion: 8000 flaskor

Flaska Munda Alfrocheiro

Om producenten Quinta do Mondego

Quinta do Mondego är en familjeägd vingård i Dão Portugal. Vinrankorna odlas längs med floden Mondego som även har fått gett namn åt vingården. Vingården ligger bredvid familjens boningshus och innefattar omkring 20 hektar med odlingar. De odlar både gröna och blå druvsorter. Druvsorterna som odlas är de traditionella druvorna från Dão där ett stort fokus ligger på de underbara druvsorterna Encruzado och Touriga Nacional.

På Quinta do Mondego använder man terrängens olika förutsättningar för att ge vinerna maximalt med karaktär. Det som i vinvärlden brukar kallas för terroir. Exempelvis är temperaturen några grader svalare i en sänka nära boningshuset. Där har man valt att odla den gröna druvan Encruzado vilken då får en bättre bibehållen syra.

Joana Cunha är vinmakaren på Quinta do Mondego. Hon har lärt sig hantverket utav bland annat Francisco Olazabal, vinmakaren på Quinta Vale Meão.

Klicka här för att komma till producentens hemsida