Projektbeskrivning

Odisseia Branco Reserva

Vinet har citrongul färg med fin uttalad komplex doft av citrus mineral och gröna toner. Smaken är harmonisk med citrus, mineral, anis, mogna persikor tillsammans med toner av fatet. Syran är frisk med en lång eftersmak. Vinet är medelfylligt och balanserat. Odisseia Wines Branco Reserva passar som aperitif, fiskrätter och lättare rätter av fläsk.

Matchande recept:

Ladda ned recept på ”Citronkotlett med varm bönsallad” som pdf

Fakta

Typ: Vitt vin
Ursprung: Doc Douro, Portugal
Underregion: Cima Corgo
Producent: Odisseia Wines
Pris ex moms: 127:-
Årgång: 2013
Storlek: 750 ml
Antal flaskor / förpackning: 6x750ml
Alkoholhalt: 13.5%
Druvsort: Viosinho, Rabigato och Codega do Larinho.
Vinifiering: Handplockade druvor. En del jäsning sker på franska ekfat (400L) och resterande på ståltank. Druvorna växer på 450-600m höjd över havet.
Lagring: Några månader på franska ekfat.
Jordmån: Skiffer
Vinmakare: Jean-Hugues Gros

Odisseia Wines Branco Reserva Douro

Om producenten Odisseia Wines

Odisseia Wines är det märke under vilket fransmannen Jean-Hugues Gros gör sina viner. Jean-Hugues Gros äger ingen egen mark utan köper druvor av odlare. Efter examen i oenologi från Bourgogne 1992 tillsammans med mycket praktiskt arbete i just Bourgogne fick han möjlighet att arbeta 16 månader hos portvinsföretaget Sandemans i Porto. Efter tiden hos Sandeman arbetade Jean-Hugues en tid i både Kalifornien USA och Champagne Frankrike. 1999 återvände han till Douro för att arbeta med ett litet portvinsföretag Senhora do Convento i närheten av Tabuaco. Förutom att göra viner under sitt egna märke är Jean-Hugues idag konsulterande vinmakare åt ett flertal Quintas i Douro.

Det första röda vinet under Odisseia Wines gjordes 2004 och i dag görs det både röda, vita och rosevin. Enligt Jean-Hugues är Douro ”kaos”, den ena plätten är inte lik den andre så det kräver mycket av sin vinmakare och odlare. Men det som gjorde att Jean-Hugues fastnade i Douro är just möjligheten till att göra fantastiska viner med eget utryck.

Klicka här för att komma till producentens hemsida