VINPROVNING

från 4000:- (Gäller Klassisk Vinprovning)

Personlig vinprovning där vi provar fyra viner. Jag kommer hem till er eller till den plats ni själva valt att vara på. Dock ej restaurang.  Vinprovningen är ca 1.5- 2 timmar lång med underhållande och lättsam stämning. En vinprovning är en perfekt start på en middag eller en rolig kväll med vänner och bekanta. Jag kommer till er med allt som behövs för provningen, glas, dryck, tillbehör och underhållande fakta. Provningen är skräddarsydd efter era önskemål.

 Vinprovning Stockholm går bra att få i hela Sverige, viss reseersättning kan tillkomma.

Boka/frågor: skicka ett mejl eller ring

Klicka vidare i listan nedanför för förslag på olika tema på vinprovningen. Önskas annat tema kontakta mig för offert.

KLASSISK VINPROVNING

VI PROVAR OCH LÄR OSS OM VIN. RÖTT OCH VITT

OST OCH VINPROVNING

LÄR DIG MATCHA OST OCH VIN

CHAMPAGNE OCH MOUSSERANDE

SKILJER SIG DE ÄDLA DRYCKERNA ÅT?

Biodynamisk, Natur och Ekoprovning

Lär dig vad de olika stilarna står för

CHOKLAD OCH VINPROVNING

HUR MATCHAR VI VIN & CHOKLAD?

LAKRITS OCH VINPROVNING

LÄR DIG KOMBINERA LAKRITS OCH VIN

ROLIG FAKTA

CABERNET SAUVIGNON HAR EN DOFT AV SVARTVINBÄR

ÖVRIGA PROVNINGAR

DESSERTVINSPROVNING

HUR KOMBINERAR VI DESSERTVIN MED DESSERT PÅ BÄSTA SÄTT

WHISKYPROVNING

SINGLE MALT, BOURBON, BLENDED. VAD BETYDER ALLA TERMER

ÖLPROVNING

VI PROVAR OCH LÄR OM OSS OLIKA ÖLSTILAR

ÖL & OSTPROVNING

KOMBINERA ÖL OCH OST PÅ ETT ÖVERRASKANDE SÄTT

ROLIG FAKTA

PORTUGAL HAR ÖVER 230 EGNA DRUVSORTER

VAD KOSTAR DET?

VINPROVNING FRÅN 4000:- INK. MOMS

PRISET GÄLLER PÅ ”KLASSISK VINPROVNING” I STOCKHOLM. INKLUSIVE ALLT SOM BEHÖVS FÖR ATT GENOMFÖRA EN LYCKAD PROVNING. FÖR PRISER PÅ ANDRA VINPROVNINGAR KLICKA PÅ RESPEKTIVE PROVNING I LISTAN OVANFÖR. BEROENDE PÅ VAR I SVERIGE PROVNING SKA HÅLLAS KAN RESEKOSTNAD TILLKOMMA.

TILLTUGG?

PASSA PÅ ATT BESTÄLLA GODA OCH PASSANDE TILLTUGG TILL VINPROVNINGEN. FÖR GRUPPER UPP TILL 12 PERSONER 500:- INK MOMS

DET FINSTILTA

PRISET PER PROVNING GÄLLER FÖR GRUPPER UPP TILL 12 PERSONER. FÖR STÖRRE GRUPPER KONTAKTA MIG FÖR PRIS.

BETALNINGSVILLKOR ÄR 14 DAGAR FRÅN FAKTURERINGSTILLFÄLLE.

ROLIG FAKTA

ETT BORDEAUXFAT RYMMER 225L

HUR BOKAR JAG EN VINPROVNING I STOCKHOLM?

VÄLDIGT ENKELT. RING MIG ELLER SKICKA ETT EMAIL SÅ INLEDER VI ETT SAMTAL

VANLIGA FRÅGOR

PLATS – PÅ ERT KONTOR ELLER HEMMA HOS ER. JAG HÅLLER PROVNINGEN DÄR NI VILL HA DEN

TID – UNGEFÄR 2 TIMMAR

FÖRKUNSKAP – BEHÖVS INTE

ROLIGT – VÄLDIGT SKOJ

Vad tycker tidigare kunder

Vi hade en grupp som ville ha en vinprovning på engelska och bokade då Michael. Både vi och gästerna var mycket nöjda.
Var på en Champagneprovning. Det var en rolig kväll. Rekommenderas
Sandra
Vi var nöja, mycket proffsigt och avslappnat
Linnea
Vinprovningen var mycket proffsig, lättsam och inspirerande.
Kenneth

Vinprovning Stockholm– kunskap och nöje i ett

Vin är mer än bara en god sällskapsdryck – ibland kan det kännas som en hel vetenskap. Bor du i Stockholm och vill veta mer om vinets underbara värld ska du kontakta oss på Winea – en vinprovning hos oss är både spännande och lärorik.

Vill du slippa välja vin efter hur flaskan ser ut eller sätta din tillit på den där trevliga killen på Systemet? Testa en vinprovning i Stockholm hos oss så blir det lättare att hitta rätt i det enorma utbudet av viner – och du kan imponera lite på kompisarna med dina nya vinkunskaper.

Många varianter som breddar dina kunskaper

Vi erbjuder ett brett utbud varianter av vinprovning. Klassisk vinprovning skulle man kunna kalla grundkursen. Där lär vi oss om vin och dess historia, hur tillverkningen går till, olika vinländer och druvsorter med mera. En lättsam, trevlig och lärorik upplevelse där enkel vinteori blandas med vinprovning. Vi lär ut vinprovningsteknik och går igenom hur protokollet fungerar.

Det krävs inga förkunskaper för att vara med på en vinprovning hos oss. Röda viner, vita viner eller rosé går lika bra och vill du veta mer om någon speciell druva eller vindistrikt så går det förstås också.

En vinprovning är ett suveränt sätt att lära sig mer om vin och träna upp smaklökarna. Du tittar, smakar och doftar på vinet och lär dig analysera och formulera vad du upplever. Många upplever det som svårt och kanske aningen pretentiöst i början, men det är kul och blir roligare ju mer du lär dig om vinprovning.

Öppen eller blind vinprovning

Vinprovningar kan vara både öppna och blinda. En öppen vinprovning i grupp är alltid ett trevligt alternativ. Du kan byta intryck med de andra deltagarna och försöka utforska aspekter som har andra i sällskapet har lättare att upptäcka. Ett vinutbyte i goda vänners lag förbättrar vinkunskaperna och är dessutom väldigt roligt.

En blind vinprovning innebär att högst en person, eller ingen, vet vad som finns i glasen. Handlar vinprovningen om exempelvis rödvin, så kanske man bara avslöjar något om vilket land, eller distrikt, vinet är ifrån. Flaskan är anonymiserad så att man utesluter fördomar och förutfattade meningar.

Inte bara för vinexperten

Även en otränad person kan få ut mycket av en blind provning. När man smakar vinet koncentrerar man sig på färgen och doften och hur känslan i munnen påverkas av vinet. Ett mycket bra sätt att jämföra viner och komma fram till vilka egenskaper som är mest framträdande. På det sättet kan man lära sig mycket, inte minst vilka viner man själv tycker bäst om – och varför.

Hos oss kan du få hjälp att genomföra vinprovning med ett otal olika teman. Biodynamisk och ekologisk vinprovning, champagne, whisky, dessertviner, vinprovning kombinerat med ost och choklad och mycket annat. Vi kan säkert hitta en variant som faller dig och ditt sällskap i smaken.

En vinprovning kan kanske vara något för kick-offen, konferensen eller after work-hänget med kollegorna? Eller bara en kul utekväll i goda vänners lag!

Välkommen att kontakta oss om du och dina vänner är intresserade av en vinprovning i Stockholm.