Vinprovning privat

Champagneprovning, Whiskyprovning, Romprovning, Ölprovning, Choklad och mycket mer

Dryck och provningsglas ingår alltid

Vinprovning

4000:- ink moms för upp till 12st personer

Vitt, rött eller rosé!

En lättsam och trevlig vinprovning där vi varvar enkel teori med provning av vinerna. Vi testar olika viner mot varandra men även mot passande lätta tilltugg. På så sätt lär vi oss hur lätt det är att matcha mat och dryck.

Utgångspunkten är 4 viner med lättare tilltugg som vi provar mot varandra. Vill man utveckla tillbehören finns det tilltuggspaket att lägga till.

Champagneprovning

6000:- ink moms upp till 12st personer

Med fokus på älda bubblor!

På champagneprovningen provar vi fyra olika champagner varvat med enkel teori. På ett lättsamt sätt lär vi oss vad det är som gör champagne unikt, olika stilar och skillnader mot övriga mousserande viner.

Med hjälp av tilltuggen lär vi oss tips för att matcha champagne och mat. Vill man utveckla tillbehören finns det tilltuggspaket att välja till.

Ölprovning

4000:- ink moms för upp till 12st personer

Från Lager till Stout!

En lättsam och trevlig ölprovning där vi varvar enkel teori med provning av ölen. Vi testar olika öl mot varandra men även mot passande lätta tillbehör. På så sätt lär vi oss hur lätt det är att matcha mat och dryck.

Utgångspunkten är 6 öl av olika stilar med lättare tilltugg som vi provar mot varandra. Vill man utveckla tillbehören finns det tilltuggspaket att lägga till.

Whiskyprovning

6000:- ink moms för upp till 12st personer

Single Malt, blended eller Bourbon?

Oavsett om du föredrar en mjuk blended framför en rökig single malt så kommer du uppskatta en trevlig whiskyprovning. Här varvar vi enkel teori med provning av whisky. Vi testar olika whiskyn mot varandra men även mot passande lätta tilltugg. På så sätt lär vi oss få fram ännu mer av vår whisky.

Utgångspunkten är 4 whisky av olika stilar med lättare tilltugg som vi provar mot varandra. Vill man utveckla tillbehören finns det tilltuggspaket att lägga till.

Romprovning

6000:- ink moms för upp till 12st personer

Fransk, brittisk, eller spanskstil?

Rom är världens vanligaste spritdryck. Här går vi på ett lättsamt viss genom vad rom är och vilka olika stilar som finns. En lättsam och trevlig romprovning där vi varvar provning med enkel teori kring dryckerna. Vi provar dryckerna mot varandra men även mot passande lätta tilltugg. På så sätt lär vi oss få fram ännu mer av vår rom.

Utgångspunkten är 4 rom av olika stilar med lättare tilltugg som vi provar mot varandra. Vill man utveckla tilltuggen finns det ett tilltuggspaket att lägga till.

Choklad och Vinprovning

5000:- ink moms för upp till 12st personer

Mjölk eller mörk!

En lättsam och trevlig choklad och vinprovning där vi varvar provning med enkel teori . Vi lär oss om kvalitetschoklad, olika bönor, tillverkning och historia.

Utgångspunkten är 4 viner av olika stilar tillsammans med 5 matchande choklader. Vi provar dessa mot varandra och lär oss tips för att matcha choklad och vin.

Ost och Vinprovning

5000:- ink moms för upp till 12st personer

Krämig brie till vinet!

En lättsam och trevlig ost och vinprovning där vi varvar provning med enkel teori . Vi lär oss om lätt om olika stilar och ostsorter.

Utgångspunkten är 4 viner av olika stilar tillsammans med 4 matchande ostar. Vi provar dessa mot varandra och lär oss tips för att matcha ost och vin ihop så att det inte skär sig nästa gång vi provar.

Den här provningen går att byta till en ost och ölprovning för samma pris.

Dessertvinsprovning

5000:- ink moms för upp till 12st personer

Till det söta efter maten!

En lättsam och trevlig dessertvinprovning där vi varvar enkel teori med provning av vinerna. Vi testar olika dessertviner mot varandra men även mot passande lätta tillbehör. På så sätt lär vi oss hur lätt det är att matcha mat och dryck.

Utgångspunkten är 4 viner med enkla och goda tilltugg som vi provar mot varandra. Vill man utveckla tillbehören finns det tilltuggspaket att lägga till som tex en passande desserttallrik.

Förslag på andra provningar!

  • Lakrits och Vin
  • Enbart choklad
  • Gin

Köp till ett tilltuggspaket som passar temat på din provning. Exempel på tilltuggspaket är en förrätt till en vinprovning eller varför inte en dessert till dessertvinsprovningen.

Kontakta mig för pris.

Övrig information!

  • Priserna gäller för grupper upp till 12 personer
  • För större grupper kontakta mig för offert.
  • Betalning sker mot faktura med 14 dagars betaltid
  • Alla priser är ink moms.
  • I priset ingår dryck, provningsglas, protokoll och lättare tilltugg.
  • Reseersättning tillkommer för resor utanför Mälardalen
  • Provningen tar ca 1,5-2 timmar.